4 november 2012

Het begin van een lange carrière.

Ambertje!

Het is zover: morgen is je eerste dag van een lange carrière schoolgaan. Je ziet het helemaal zitten. Je boekentasje staat klaar, gevuld met je turnpantoffeltjes en een koekje die je mocht kiezen (net zoals grote zus Meijra, mag je dit nu ook elke ochtend doen) En je beseft het volop. Je bent er helemaal klaar voor.

Je maakt dezelfde puzzels als je grote zus: van 50 stukken. Je bekijkt aandachtig welk stukje tekort is en zoekt geduldig. Het lukt je supergoed om hem alleen te maken. Apetrots ben je.

Sinds Meijra op haar grote fiets rijdt - zonder wieltjes, is de blauwe fiets nu voor jou. Een echt kleuterfietsje met 2 zijwieltjes. En graag dat je ermee fietst! Het is een plezier om je te zien gaan.

Ook in UNO laat je je niet doen. Met je kaartjes voor je op de tafel bewijs je iedereen dat jij al groot genoeg bent om gezelschapsspelletjes mee te spelen.

Sinds juffrouw Erin je verteld heeft dat je 's avonds niet uit je bedje mag komen, omdat je anders te moe bent om naar school te komen, blijf je geduldig in je bed hangen. Je bewijst jezelf dat je groot genoeg bent om in je bedje te blijven.

Na een weekje Center-parcsen heb je evengoed getoond dat je niet bang bent in het water. In de wildwaterbaan wilde je helemaal alleen je weg gaan, maar dat was net een stapje te ver voor mama en papa. Blijf toch nog maar eventjes dat peutertje, kleine kleuter.

Je groeit je eigen weg. Het is een zaligheid om je te zien opgroeien.
Maar groei toch nog eventjes niet te snel, heel eventjes maar, zodat we nog genoeg kunnen genieten van dat kleine - grote - Ambertje!

Geen opmerkingen: